02
март
2020
Бракераждық комиссия отырысының хаттамасы №1
М.Жылысбаев атындағы №14жалпы білім беретін мектебінің бракераждық комиссия отырысының
хаттамасы №1
26.10.2019ж
Қатысқандар саны: 5 (бракераж комиссия мүшелері)
Күн тәртібінде:
1. Білім алушылардың тамақтануы туралы мониторинг және жеткізілген тамақ өнімдерінің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен сақталуын қадағалау
Тыңдалды:
Күн тәртібіндегі мәселе бойынша директордың оқу-тәрбие ісі жөніндегі орынбасары Ә.Аманбаева білім алушылардың тегін ыстық тамақтануы туралы құрылған комиссия мүшелерінің тексерген қорытындысы туралы айтты.
Мектебімізде 2019-2020 оқу жылында аз қамталған атаулы әлеуметтік көмек алатын отбасының балаларын тегін ыстық тамақпен қамту жұмыстары ұйымдастырылып,жоспары жасалды.Осыған орай аз қамтылған отбасынан 167бала қамтылды, олардың ішінде 8-11 сыныпта оқитын балалардың ата-аналарының келісімімен бір мезгіл ыстық тамақтан өз еріктерімен бас тартып,өтініш жазды.Қазір мектепте 141 бала тегін ыстық тамақ ішеді.
Асханада ас мәзірін дайындау мен пісіруге арнайы жабдықтармен қамтылған. Асхананың санитарлық жағдайы нормаға сай. «Астарыңыз дәмді болсын!», «Дұрыс тамақтану» бұрышы ұйымдастырылған. Ас мәзірі күніге жасалып,өз уақытында бекітіліп отырады. Асханада мектеп әкімшілігінің кезекшілік кестесі ілінген және қауіпсіз,сапалы су ішу тәртібі ұйымдастырылған. Мектептің медицина қызметкері тамақтың тәуліктік сынама нормасын қадағалап тұрады.Асхана қызметкері медициналық сараптамадан өткен кітапшаларының мерзімі тексерілгенін,шағымдар мен ұсыныстар журналы жүргізілетіні туралы айтып ,сөз соңында қол жуатын арнайы орындардың жабдықталғанын айтты.
Сонымен қатар бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылған білім алушыларға беріліп отырған тамақтың сапасын бағалау мақсатында ата-аналарға арналған ашық есік күні белгіленген.Зерделеу қорытындысы бойынша төмендегі нысандар қанағаттанарлық деп танылсын :
-тамақтың сапалы,асты дайындау технологиясы,мұздатқыш пен тоңазытқыштың жұмыс істеуі,керекті өнімдер мен дайын тамақтың сақталу шарттары;
-бекітілген санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес астың сапасын бақылау жөніндегі жазбалардын бракераж журналына түсуі;
-тамақтану мәдениеті мен өзіне қызмет ету дағдыларын жетілдіру мақсатында аталған міндеттердің барлығы есептік кезеңде толықтай жүзеге асырылуы;
Шешімі:
1.Білім алушылардың тамақтануы бракераж комиссия мүшелерінің тарапынан зерделеніп,өнімдердің және дайын тағамдардың жарамдылығы мен сақталуы мектеп медбикесі Ф.Казимоваға жүктелсін,үнемі қадағалансын.
хаттамасы №1
26.10.2019ж
Қатысқандар саны: 5 (бракераж комиссия мүшелері)
Күн тәртібінде:
1. Білім алушылардың тамақтануы туралы мониторинг және жеткізілген тамақ өнімдерінің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен сақталуын қадағалау
Тыңдалды:
Күн тәртібіндегі мәселе бойынша директордың оқу-тәрбие ісі жөніндегі орынбасары Ә.Аманбаева білім алушылардың тегін ыстық тамақтануы туралы құрылған комиссия мүшелерінің тексерген қорытындысы туралы айтты.
Мектебімізде 2019-2020 оқу жылында аз қамталған атаулы әлеуметтік көмек алатын отбасының балаларын тегін ыстық тамақпен қамту жұмыстары ұйымдастырылып,жоспары жасалды.Осыған орай аз қамтылған отбасынан 167бала қамтылды, олардың ішінде 8-11 сыныпта оқитын балалардың ата-аналарының келісімімен бір мезгіл ыстық тамақтан өз еріктерімен бас тартып,өтініш жазды.Қазір мектепте 141 бала тегін ыстық тамақ ішеді.
Асханада ас мәзірін дайындау мен пісіруге арнайы жабдықтармен қамтылған. Асхананың санитарлық жағдайы нормаға сай. «Астарыңыз дәмді болсын!», «Дұрыс тамақтану» бұрышы ұйымдастырылған. Ас мәзірі күніге жасалып,өз уақытында бекітіліп отырады. Асханада мектеп әкімшілігінің кезекшілік кестесі ілінген және қауіпсіз,сапалы су ішу тәртібі ұйымдастырылған. Мектептің медицина қызметкері тамақтың тәуліктік сынама нормасын қадағалап тұрады.Асхана қызметкері медициналық сараптамадан өткен кітапшаларының мерзімі тексерілгенін,шағымдар мен ұсыныстар журналы жүргізілетіні туралы айтып ,сөз соңында қол жуатын арнайы орындардың жабдықталғанын айтты.
Сонымен қатар бір мезгіл ыстық тамақпен қамтылған білім алушыларға беріліп отырған тамақтың сапасын бағалау мақсатында ата-аналарға арналған ашық есік күні белгіленген.Зерделеу қорытындысы бойынша төмендегі нысандар қанағаттанарлық деп танылсын :
-тамақтың сапалы,асты дайындау технологиясы,мұздатқыш пен тоңазытқыштың жұмыс істеуі,керекті өнімдер мен дайын тамақтың сақталу шарттары;
-бекітілген санитарлық-гигиеналық талаптарға сәйкес астың сапасын бақылау жөніндегі жазбалардын бракераж журналына түсуі;
-тамақтану мәдениеті мен өзіне қызмет ету дағдыларын жетілдіру мақсатында аталған міндеттердің барлығы есептік кезеңде толықтай жүзеге асырылуы;
Шешімі:
1.Білім алушылардың тамақтануы бракераж комиссия мүшелерінің тарапынан зерделеніп,өнімдердің және дайын тағамдардың жарамдылығы мен сақталуы мектеп медбикесі Ф.Казимоваға жүктелсін,үнемі қадағалансын.