Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу туралы ақпарат » Мақсұт Жылысбаев атындағы №14 жалпы орта білім беретін мектебі
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«Мақсұт Жылысбаев атындағы №14 жалпы орта білім беретін мектебі»
коммуналдық мемлекеттік мекемесі
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-46-39
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-46-39
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу туралы ақпарат
07
февраль
2024

Тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу туралы ақпарат

Мектепте тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясының асхананы санитарлық-гигиеналық тазалығын тексеру

Ақпарат                                                                                                                                               

Мақсаты: Асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуы,асханадағы санитарлық-гигиеналық жағдай мен тамақ дайындау сапасын тексеру,                                                                    

 2024 жылдың ақпан айының 07 күні мектепішілік мониторинг жүргізу   (бракераж) комиссиясы мектеп асханасының жұмысын және санитарлық талаптардың орындалуын бақылады.

       Тексеру кезінде төмендегі жұмыстар бақыланды:

1.Ыдыс-аяқтардың сапасы;

2.Асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайы

3.Күнделікті астың ас мәзіріне сай дайындалуы,тамақтың сапасы,нормаға сәйкестігі;

4.Азық-түліктердің талапқа сай сақталу жайы.

                Бақылау кезінде анықталды:

Мектеп асханасының тазалығы қалыпты жағдайда. Күнделікті ас мәзірі бекітіліп ілінген.Тамақ  ас мәзірі бойынша дайындалған,нормаға сәйкес.Тәуліктік ас сынамалары бар,тоңазытқышқа тауарлар көршілестігі дұрыс қойылған.Ыдыс-аяқтары жеткілікті,сапасы жақсы сынық ыдыстар жоқ.Аспазшылардың сырт келбетіне ескертулер айтылды.Таңбаланған мүккәмәларды жаңартылған.Күнделікті органолептикалық сынама алынып отырады. 

              Қорытынды:

1.Асхананың санитарлық-гигиеналық жағдайы талапқа сай

2.Ас мәзірі талабы сақталған,өлшем нормалары тура.

3. Тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттары бар.

       Ұсыныс:

  • - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттары;
  • - өнімдерді өткізу мерзімдері;
  • - тамақ дайындау сапасы;
  • - ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын ескерту.


Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив